Google

sunnuntaina, elokuuta 10, 2008

Siideri jäillä, kiitos

Huomenta!

...tai oikeastaan päivää, kun kerran kellokin on jo yli puolen päivän.

Jeesus mikä kankkunen. Ensimmäistä kertaa Olutmaisteriuran historiassa herra itse joutuu ottamaan tasoittavan heti tähän alkuun. Mikäs sen parempaa aamupalaksi kuin kylmä Bulmers Pear tuhannella jäällä. Tiedän, onhan toi vähän kämp, etenkin jos päärynäsidukkakokemukset on Golden Käppiä tai Kopparbäriä. Tällä juomalla ei kuitenkaan ole mitään tekemistä näiden suomalais-ruotsalaisten paskeiden kanssa. Täydellinen raikastus mukissa, ilman paskaa päärynäesanssimakua. Tuon muutaman maistiaisen kun tulen kotiin, niin voidaan kaikki yhdessä todeta, että hyvää sidukkaakin on olemassa.

Jos ette vielä ole huomanneet, nämä Olutmaisterin lööpit tuntuvat toistavan itseään. Tämä johtunee varmaan siitä, että kirjoitan näitä tarinoita yleensä aamutuimaan lauantaina tai sunnuntaina, luonnollisessa tilassani, eli krapulassa. Onneksi pääsee Suomeen puhdistautumaan 6 viikon päästä ja krapula tulee vain kerran viikossa.

Niin, en enää kohmelopäissäni muista, kerroinko tästä aiemmin, mutta kerron kuitenkin nyt kun ei mulla mitään uuttakaan kirjoitettavaa ole. Eli Suomeen tulo on varmistunut, mikä tarkoittaa sitä, että Olutmaisterista tulee jonkinnäköinen projektipäällikkö seuraavaksi 6kk. Duunit kuulostaa mielenkiintoisilta, mutta reissun päätarkoitus on kuitenkin puhdistautuminen. Edinburkki on jättänyt Olutmaisterin vyötärölinjaan muutaman ylimääräisen kilon ja maksa on huutanut leipää jo kuukausia. Suomessahan ei onneksi ryypätä ollenkaan, niin puhdistautumisen luulisi olevan lasten leikkiä, vaikka en lapsista pidäkään. Mitäs vittu sitä muutakaan keskellä paskaa lumetonta Helsingin talvea tekisi.

Edinburkissa on festivaalit menossa ja taisinkin niistä jo mainita jossain kirjoituksessa. Taitaa tuo alkoholi tehdä tehtävänsä kun ei enää muista mitä lööppejä on viikko pari sitten kirjoitellut. No, kuitenkin, kyseessä on siis festivaalirypäs, joista Olutmaisteria kiinnostavin on massiivinen komediafestari. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki itseään arvostavat koomikot kerääntyvät Edinburiin ja vetävät saman shoun joka päivä samaan aikaan. Paikalle on myös raahautunut jengiä ulkomailta. Suomalaisia koomikkojakin on listoilla tullut vastaan ja ajattelinkin käydä katsomassa miten Ismo Leikolan vitsit kääntyy lontooksi. En pidä kaverista suomeksikaan, niin ei siis ole mitään hävittävää.

Jotta saatte asiat perspektiiviin, niin annan muutaman festivaalifaktan:
-Edinbrohon odotetaan 875 tuhatta vierailevaa turistia, eli raffisti kolme kertaa asukasluku
-...festivaaleilla esiteteään 31320 performanssia
-...mikä tarkoittaa yhteensä 2088 shouta
-...joihin myydään 1.7 miljoonaa lippua
-...katsomaan 18792 esiintyjää lavalla
-...247 esityspaikassa
-...32% esityksistä on komediaa
-...ja festarit tuo 75 miljoonaa puntaa kaupungille

Tämä tarkoittaa siis sitä, että Olumaisterilla on velvollisuus, ja oikeus, olla täysin päissään joka viikonloppu ja välillä vähän viikollakin, lukuisissa kaupunkiin rakennetuissa kaljateltoissa. Jos Olutmaisterilla olisi lainkaan itseään kunnioittavia turistiystäviä, he olisivat nyt Olutmaisterin seurana nautiskelemassa aamusidukkaa jäillä, mutta näin ei kuitenkaan ole. Noh, tämähän on vuosittainen tapahtuma, joten takaisin pääsee aina, jos on pitkänäköisyyttä, tai rahaa. Viime vuonna päädyttiin naisen kanssa viikonlopuksi yliopistomajoitukseen 30 minuutin bussimatkan päähän keskustasta, kahteen eri single huoneeseen 170 euron viikonloppuhintaan. Ei siksi, ettei ollut rahaa, vaan siksi, että mitään muuta ei kahden viikon varoitusajalla saanut. Eli jos Edinburkkiin halajaa elokuussa, ota kiikarit ja katso kauas jo keväällä.

Ihan muihin juttuihin: Muistan jo jenkeissä ihmetelleeni paikallisen pysäköinninvalvojan metodeja pistää parkkilappuja huomioimattovat amerikkalaiset kuriin. Nähtävästi samaa ideologiaa käyttää myös brittiläinen pysäköinnin valvoja:


Voin sanoa, että jos tollanen härpäke löytyisi omasta autosta aamulla kun pitäisi duuniin lähteä, ei pysäköintiviraston palautetäti olisi koskaan enää ennallaan. Onneksi näitä näkee vain Simpsoneissa ja kehitysmaissa.

Onko tässä kenties joku trendi??


Tämä oli siis se supermarketin kärrynvarastamisenestolaite, joka aktivoituu kun kävelet tarpeeksi kauas marketista. Tämä on mielestäni hieno idea, edellinen ei ole.

Mulla ei oikeastaan ollut mitään sen kummempaa sanottavaa tänään. Ajattelin vaan kirjoittaa, kun tuhannet lukijat ovat pitkin viikkoa kyselleet uusia tarinoita. Kyllä, Olutmaisterillakin on muutamia ystäviä, jotka osaavat lukea, mutta suurimman osan blogivieroitukset voi kuitenkin tyydyttää kuvilla. Siksi yritän laittaa niitä blogille mahdollisimman paljon. Jätän teidän tänä pilvisenä (yllävitutus) sunnuntaiaamuna pohtimaan seuraavaa liikennejärjestelyä:


Jep, britti on rakentanut ulkonevan bussipysäkin. Bussi siis pysähtyy tielle, ulkonevan pysäkin kohdalle ja näin bloggaa koko liikenteen ajaksi, joka apinoilta kestää tulla ja mennä siitä ainoasta ovesta, jonka pisamanaama on bussiin rakentanut. Bussi EI siis suinkaan pysähdy ennen pysäkkiä olevalle sisennykselle, mikä olisi loogista. Tämä ei ole mikään yksittäistapaus, vaan kyseisiä keksintöjä löytyy ympäri Ediä.

Tämä julkisliikenne on kyllä hassu aihe täällä. Pidempään blogia seuranneet ovatkin varmaan jo huomanneet, että asiasta voi kertoa hassuja juttuja joka viikko, vielä vuoden Edissä asumisenkin jälkeen.

Voisiko joku kymmenistä tuhansista lukijoista valaista sivistymätöntä Olutmaisteria; Miksi bussipysäkki on ulospäin? Jätän teidät tämän kysymyksen pariin, johon itse en ole vielä keksinyt yhtäkään järkevää vastausta.

Yli ja ulos,

-Olutmaisteri

Ei kommentteja: