Google

torstaina, heinäkuuta 10, 2008

Tour de Écosse

Helou kaikki innokkaat lukijat (~3 kpl) !

Olutmaisterilla oli viikonloppuna ja alkuviikosta vierailijoita. Tynnyrioluita ja haggista oli saapunut maistelemaan ystäväpariskunta Suomesta, jotka toivat mukanaan Olutmaisterille naisen.

Nyt he ovat lähteneet, nainen jäi.

Teemana oli pyöriä ympäri Edinpurkkia, katsella maisemia ja nauttia paikallisia herkkuja. Perjantaina syötiin perushaggikset ja päälle muutama tynnyriolut, mutta jopa parisuhdetermeillä kuvaten, ilta oli lepsu.

Lauantaina tilanne korjattiin kun Olutmaisterikollega Roopertti vei meidät Itä-Edinpurkin viskiklubille maistelemaan Skotlannin ylpeyttä. Lasku 92 puntaa ja loppu on historiaa.

Aamulla lähdimme ystäväni Mäkysen kanssa hyvin suunnitellulle auton vuokrausreissulle. Lopuksi 4 tuntia myöhemmin alla oli ihan pätevä saksalainen turbodieseli. Vajaa 1000 kilsaa myöhemmin oltiin taas Edinburkissa maistelemassa friteerattua Mars-patukkaa.

Kerron nyt kuitenkin tiivistetysti kuvakollaasin saattelemana mitä tuohon 1000 kilsaan mahtui:

- 3 "sänky ja aamupala" yötä
- määrittelemätön määrä tynnyrioluita
- helvetisti ranskalaisia perunoita
- viskitislaamo
- Olutmaisterin eliniän ensimmäinen golfkierros historian huonoimmalla (ja varmaan halvimmalla) golfkentällä
- Vitusti vuoria ja lampaita, sekä pari hyljettä
- Vielä enemmän vettä, taivaalta
- 1000 kilometriä väärällä kaistalla Katin ja Pertin (GPS laitteemme opastajat) opastuksella
- Vain yksi läheltä piti tilanne, mikä todistaa, että alle megametrin matkoilla Olutmaisterin kyydissä väärällä kaistalla on ihan turvallista
- Pari Skotlannin radiolistahittiä (Skotlannin radion soittolistalla on noin 13 biisiä), onneksi hintansa väärtiksi osoittautunut "Skotlannin pillimusiikin helmet" pelasti tilanteen
- Viskiä
- Linnoja ja raunioita

Kaipa ne tärkeimmät jo tuossa tuli. Lisätietoja ja Skotlannin matka- ja musiikkivinkkejä saa painamalla tarinan lopussa olevaa "kommentit" nappia ja kysymällä.

Liitteenä helvetisti kuvia reissun varrelta erittäin epäkronologisessa järjestyksessä:

Olutmaisteri patsastelee


Kuva Mallaigin suurkaupungin pääkadulta. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty: "No meneehän niitä lauttoja vielä"...ei mennyt!


Kuva modernista kalastusveneestä auringonlaskun saattelemana.


Kuva laiturin toisen puolen "vappuveneistä"


Eileen linna. Aleksi the elokuvafriikki varmaan tunnistaakin jo mm. Highlander elokuvista. Tyylikäs kuva, vaikka itse sanonkin.


Loch Ness ja linnan rauniot. Varmaan Nessien tuhoja. Itse mörköä ei kuitenkaan yrityksistä huolimatta nähty.


Monsterien puuttuessa, päätettiin pelata rundi golfia Invernessissä ja onneksemme huomasimme, että Olutmaisterihan on ihan monsteri golfkentällä.


Invernessin komia linna ja silta yövalaistuksessa.


Joku skottilainen draksterikuski oli vetäny viskihöyryissä nokkansa kyljelleen.


Kohtalaisen kuiva laituri Plocktonin suursatamakaupungissa.


Sama laituri 6 tuntia myöhemmin. Ilmiöhän tunnetaan nimeltä nousuvesi.


Turistit edellisen kuvan taustalla näkyvällä saarella, jonne siis pääsi vain laskuveden aikana.


Plocktonin kauniita maisemia.


Maisemia Isle of Skyeltä. Tuon kirkkaammaksi ei sää saarilla muuttunut.


Taliskerin tislaamoa etsiessä päädyimme helvetin pitkän kärrypolun päätteeksi oikeasti paikkaan nimeltä Talisker. Siellä oli kaksi taloa, joista toinen kuvassa. Tämä paikka ei ollut turistihitti.


Lopulta oikea tislaamokin löytyi.


Taliskerin viskivarasto. Oikealla tuoreempaa vuosikertaa, vasemmalla vähemmän tuoretta, mikä siis tässä tapauksessa on hyvä asia, niille jotka viskeistä eivät mitään ymmärrä.


Lisää laskuveden uhreja.


Maisemakuva


Matka päättyi Edinburghin linnaan, joista näkymät olivat varsin tyylikäät, linna oli mitä oli ja jälleen kerran saimme nauttia toimivasta Pisamanaaman ilmoitusjärjestelmästä. Puolet kaikesta nähtävän arvoisesta suljettiin 30 min ennen kuin itse linna, mikä tietenkin viime hetken turisteille ei ollut hyvä juttu. Pitääkin laittaa palautetta.


Nyt on siis Skotlantiakin nähty hieman. Täytyy sanoa, että erittäin hieno maa. Tiedän, tylsää turistikamaa, mutta mitä voi odottaa kun on naisia mukana.

Eli nämä eivät siis olleet niitä "hassuja juttuja" mitä viime kerralla lupasin. Ne odottavat vielä kirjoittajaansa tuolla kuva-arkistossa, joten pysykää kanavalla. Ai!

Ei kommentteja: