Google

sunnuntaina, heinäkuuta 27, 2008

Vanhojen muistelua ja potkupalloa

Moi!

Heräsin tossa pari tuntia sitten häijyssä kankkusessa, ironisesti, katuporan jyrinään. Suoraan sarjakuvista.

Kuukauden kestävät Edinburghin festivaalit kolkuttaa jo ovella ja oheistatoiminta kaupungissa on alkanut. Eilen nautittiin lukuisia oluita tuolla kyseistä tapahtumaa varten rakennetussa kaljapuistossa, kun kerrankin sää oli kohdallaan.

Tuo festivaalihan poikkeaa hieman Raumanmeren ja muiden huuhaapaikkojen juhannusjuomingeista. Kyseessä on kuukauden kestävä festivaalien sikermä, joista mm. taidefestarit taitaa olla maailman suurimmat (lähde: Wikipedia). Olutmaisteriahan ei lunnollisesti typerät raapustuksen kiinnosta, vaan 100 eskoa lippurahoja on käytetty puhtaasti komediaesityksiin, joita Edinpuriin saapuu performoimaan suuria stand-up-hahmoja ympäri maailmaa. Olutmaisterin komediaputki alkaa ensi lauantaina kyseisen herran shoulla





Mahtava pätkä!

Takaisin asiaan, eli krapulaan. Päätin siis pitää puhtaan rokulipäivän ja unohtaa toiveet urheilusta tai mistään muustakaan sosiaalisesta kanssakäymisestä ja aloittaa päivän pizzaputiikista. Valitettavasti laiskottelin myös viikolla ja joudun nyt hakkaamaan pari powerikalvoa kondikseen huomista workshoppia varten. Mikäpä sen parempaa krapulahuvia. Tosin, tuollaiset lähtee Olutmaisterikurssin tässä vaiheessa vasurilla leffaa katsellessa.

Aloitin rokuliaamun blogin päivittämisellä, mutta jostain syystä päädyin lukemaan vanhoja kirjoitelmia viime syksyltä. Täytyy kyllä todeta, että blogin laatu on heikennyt loppua kohden. Varsin hulvattomia lööppejä tuolla alkupäässä, vaikka itse sanonkin. Muistuu hyvin mieleen jokapäiväiset tuskaa aiheuttaneet tilanteet, kuten joukkoliikenne ja imurointi. Luonnollisesti kirjoitusaiheetkin ovat käyneet vähiin loppua kohden, mutta kyllä pisamanaama sen verran hulppeita juttuja on keksinyt, että aina jotain kivaa kirjoitettavaa löytyy. Ja jos ei löydy, voi aina kirjoittaa puhdasta paskaa, kuten teen juuri nyt.

Blogia selaillessa ja lueskellessa, muistui mieleeni, että pidin saman tyylistä päiväkirjaa myös Espanjassa ollessani muutama vuosi takaperin. Tämän innoittamana otin tehtäväkseni tarkastaa, onko kyseinen blogi vielä pystyssä, ja olihan se.

Selailin blogia hetken haikeana muistellen kaikkia hyviä hetkiä Espanjassa. Hieno reissu. Kirjoittajana olen kuitenkin hieman kehittynyt noista ajoista, koska lööppien taso ei selkeästikään yllä Olutmaisteriblogin korkealle tasolle. Lukijamääräkin taisi jäädä jonnekin vaivaisen 40 tuhannen paikkeille, eli alle puoleen nykyisestä.

Jos jollakin kuitenkin on vääjäämätön halu lukea pre-Olutmaisterin juttuja, niin voi tehdä seuraavasta linkistä: sph en espana . Jos pisamanaaman tarinat on hassuja, niin kyllä on Espanjassakin tapahtunut. Voi että. Ne tykkää vielä enemmän jonottamisesta kuin Skotit, mutta joukkoliikenne toimi ja imuri oli parempi. Muistaakseni joukkoliikennelipun hankkiminen tosin tuotti ongelmia. Olutmaisteri Juniorille kun ei heti tullut mieleen, että sellaisen saamiseksi tarvitsee mennä passi kourassa tupakkikauppaan!?#Ä Korttiahan ei suinkaan vielä sieltä saa vaan tarinaan liittyy muitakin kommelluksia. En kuitenkaan niitä viitsi uudestaan kirjoittaa, joten lukekaa loput blogilta.

No jotta ei menisi ihan puhtaan paskan kirjoittamiseksi, niin jutellaan hetki potkupallosta. Barcelonan pojat olivat nimittäin toista vuotta peräkkäin kesäleirillä Skotlannin St. Andrewsissä harjoittelemassa pallon potkimista ja golf swingiä. Perjantaina Barca kohtasi Itä-Iidinburin potkupalloylpeyden Hibernianin harjoitusottelussa. Harjoittelua tosin sai vain Barcelona, koska pelissä käytössä oli vain toinen kenttäpuolisko. Edinburi hyökkäsi ottelun aikana varmaankin noin 4 kertaa. Tätä kuvaa hyvin ottelun loppulukemat 0-6 ja fakta, että 4 noista tuli ensimmäisen 26 minuutin aikana.

Otteluhan pelattiin 60-70 tuhatta vetävällä rugbyareenalla, koska skotin piti näyttää vierailijoille, että boolsia löytyy. Voitte kuvitella, että tunnelma oli katossa, ku 23 tuhatta ihmistä istutetaan kyseiselle areenalle. Eli ei ollut. Todella harmillista. Harmillista oli myös, että meidän paikat oli toisessa rivissä, josta ei juurikaan kunnolla nähnyt lähimaalin rangaistuspotkulaatikkoa pidemmälle. Onneksi stadionilla oli tilaa ja apgreidattiin paremmille paikoille. Siltikin olimme sijoittuneet väärään päätyyn ja kaikki Messin upeat muuvit nähtiin vain kaukaa. Toiselle puoliajallehan Barca heitti kaikki "turistit" kehiin ja teki "vain" kaksi maalia.

Ihan mukava kokemus kuitenkin ja näin vihdoin Espanjalaisen huippujengin pelaamassa, kun näin en onnistunut aikanaan Espanjassa lukuisista syistä tekemään, mutta siitä voitte lukea enemmän toiselta blogilta.

Kuva ottelusta:



Eipä mulla sen kummempaa oikeastaan ollut. Huomaa, että Olutmaisteri on kehittynyt kirjoittajana, koska tyhjästäkin onnistuu hyvin jauhamaan parin sivun verran.

Loppuun lainaus Espanjan blogilta: "Viini on niin halpaa ettei mun kallis aika ei ole edes sen juomisen arvoista." Kerran Olutmaisteri, aina Olutmaisteri.

Ei kommentteja: