Google

tiistaina, heinäkuuta 01, 2008

Discover A'dam


Hellou!

Hifistelen heti tohon oikealle tollasen hienon kuvan uudesta työnantajastani.

...ja ihan vituiksihan tuo meni heti. No mennään asiaan.


Aloitetaan tarinan kerronta kronologisessa järjestyksessä kauimmaisesta tapahtumasta; Olin Suomessa viikon ja ryyppäsin juhannuksen. Tuli krapula.

Juhannussunnuntaina jouduin vielä kaiken ihanuuden päätteeksi lentämään Damiin uuden työnantajan aivopesuun alkuviikoksi. Ei olut maistunut sunnuntaina.

Hollanti oli onnellisesti hävinnyt edellisiltana potkupalloilut, joten Oranjea ei paljoa näkynyt kaupungilla.

Yökuva naitklubista

Kaksipäiväiseen aivopesuun kuului perusyritysesittelyt, panimokierros, pitkä ilta ja tutustuminen Heinekenin omiin wannabeolutmaisterihin. Niitä oli 17, joista 14 kundia. Kaikki oli noin 185 pitkiä, valkoinen raidallinen kauluspaita ja geelillä laitettu mulletti (valitettavasti kuvamateriaalia ei ole). Uskon, että ne kolme tyttöäkin näyttää samalta. Samasta bisneskoulun muotista varmaan kaikki tulleet.

No eipä oo paljoa kehumista näissä alkuperäisissä Olutmaistereissakaan. Tän lokasen sian te nyt ootte sitten palkannu. Mitähän tolla nyt sitten tekis.



Käytiin johonkin väliin pyörähtämässä jääbaarissa. Ei ihan auennut tuo konsepti Masalan steissillä 5 talvea jäistä pussikaljaa ja omenakiljua juoneelle suomalaispojalle. Mutta lempijuomani ilmainen olut sen sijaan maistui kyllä:



Ilmaisesta kaljasta tulikin mieleen, että Heinekenin pojat antoivat kaikille työntekijöille tuotenäytteet, kuten kuva Olutmaisterin olohuoneesta kertoo:

Nyt pitää sitten järkätä bileet, koska tuollaisen määrän tuhoaminen kotioloissa ottaa jopa Olutmaisteriltakin aika tovin.

Seuraavaksi tulee hassuja vessajuttuja Damista, joten herkempihermoisten kannattaa ainakin pyytää vanhemmat tueksi tai kääntää äänet pois.

Amsterdamissa on hassuja vessoja. Olen kerran törmännyt samaiseen ilmiöön Munchenissä. En tiedä onko tämän tyylisen pöntön tarkoituksena helpottaa ulostenäytteiden keräämistä, mutta ei se ainakaan niiden huuhtomista osaa tehdä.

Eli kuten kuvasta näkyy, Pitkähölmö on kyhännyt tuohon ryppyreiän tähtäyskohtaan ihmeellisen tarjottimen, johon maanantaiaamun krapulalöysät on sitten mukava kasata talteen. Arvoisat lukijat voivat hyvissä päissään visualisoida, mitä tapahtuu kun kahvasta vääntää. Oikein! Ei se paska ainakaan siitä katoa mihinkään. Hyvä Pitkähölmö!


Toinen hassu juttu vessoista oli tämä alla oleva juliste. En jälleen osaa avata Geelimulletin ajatuksen juoksua sen enempää, mutta uskoakseni tällä Point of sale - mainonnalla kehotetaan kuluttajaa kaapimaan paskat itse sieltä kaakeleiden reunoilta. Toisaalta, jos katsoo yllä olevaa kuvaa uudestaan, ei ole vaikea ymmärtää miksi kyseinen kehotus on vessaan laitettu.



No niin, palataanpa takaisin vessahuumorin käryisestä maailmasta.

HUUMEET, ovat Damissa luonnollisesti laillinen ilmiö. Niin on maksullinen itsensä myyminenkin, mutta lukuisista tarjouksista huolimatta, Olutmaisteri päätti olla ottamatta rahoja ja pidättäytyi valitsemallaa yksiavioisuuden tiellä. Alla kuitenkin hyvää kuvamateriaalia Damista parhaillaan. Takana olevassa hasis-kyltissä luki muistaakseni jotain tyyliin "Amsterdam Kannabis University".




Ja heti perään vähän kivempi kuva punaisten lyhtyjen alueelta:


"Mitäs sinä siellä punaisilla lyhdyillä teit?", kysyi Nainen ponnekkaasti. "Rakastan, rakastan", vastasi Olutmaisteri ja kohteliaasti sulki Skypen. Näin kuvitteli Olutmaisteri mielessään tulevaa keskustelua, ja huokaisi onnesta. (Täysin kuvitteellinen Olutmaisterin pään sisällä tapahtunut outo skenaario, kello 23.01, tiistaina, 1. Heinäkuuta)

Heineken kierrätti meitä panimollaan hienolla brittibussilla. Yllätys yllätys, siinä oli vain yksi ovi ja oli välittömästi alettava jonottamaan (lue aikaisemmat avautumiset Pisamanaaman joukkoliikennesuunnittelusta, niin aukeaa paremmin).


Toimiston baari oli kuitenkin mukava ja joukkomatkustuksen huolet huuhtoutuivat hetkessä parin Heinekenin virtaan.



On ollut blogilla niin kauan hiljaista, että nyt olisi tarinaa vaikka muille jakaa. Kuitenkaan työ- ja vapaa-ajan kiireet rajoittavat vakavissa määrin blokin päivittelyä. Pysykää kuitenkin kanavalla, sillä mukavia Pisamanaaman päähänpistoja on luvassa lähiaikoina. Alla pieni tiiseri:




Heipä hei rakkaat lukijat!

Ei kommentteja: