Google

sunnuntaina, toukokuuta 17, 2009

Päivitystä...

Hallo!

Pari viikkoa on taas kulunut, mutta valitettavasti mitään kovin mielenkiintoista ei Olutmaisterin elämään ole juurikaan kuulunut. Viime viikonlopun olin Suomessa, joten ei mitään ihmeellistä päivitettävää ole sieltäkään.

Duuniprojektikin alkaa pikkuhiljaa liikkua, joten töissä on ollut kiirettä ja pitkiä päiviä. Sitten sen jälkeen sporttia tai dinneri, plus tunnin seurustelunylläpitokeskustelu Skypessä, niin kello näyttääkin jo nukkuaikaa. Sitten viikonloppuna pitää kiriä kaikki mielenkiintoiset rästiin jääneet hommat, kuten siivota, tiskata ja pyykätä.

Tämä viikonloppu oli ensimmäinen, kun ei tullut oltua kunnolla ulkona. Toki pari olutta kuuluu Olutmaisterin peruspäiväohjelmaan, mutta mitään järkevämpää ulkoilua ei ollut kalenterissa. Tänään täytyy käydä Komediakahvilassa katsomassa vähän improa, jotta ei jää niin sanottu paska maku viikonlopusta, kun ei ole tehnyt mitään.

Säät ovat huonontuneet alkuajoista ja muutenkin sään ennustaminen tuntuu olevan uutisten perässä oleva pakollinen osio, aivan kuten Edinburghissa. Siksi säätiedotus näyttääkin aina tältä:



Kysymysmerkkejä ja prosentteja. Tee nyt sitten tollasten perusteella pussikaljapäätöksiä. Sää myös vaihtuu nopeasti ja monena päivänä sataa ja paistaa jossain välissä. Tämä tekee myös kaupungissa suositun liikkumismuodon, pyöräilyn, hieman vähemmän mukavaksi. Eilenkin harkitsin myöhäiselle oluelle lähtöä, mutta kun taivas vuosi kuin Niagara, ei ulkoilu juurikaan houkutellut. Onneksi Olutmaisterin kaapista löytyy aina riittävästi olutta kalsarikännien vetämiseen.

Huomenna alkaa Olutmaisterilla Hollannin opettelu. Jos ei mitään muuta, niin kurkun saa varmasti kipeäksi, koska paikallisessa kielessä on sellaisia ääntämyksiä, joita ei Olutmaisterin lähes sujuviin neljään kieleen kuulu lainkaan. Ihmisten kanssa kommunikoinnissahan täällä ei paikallista kieltä tarvitse lainkaan, koska englannin taso on uskomattoman hyvä. Olenkin jo lopettanut "Do you speak English?"-tyyppiset epäkohteliaisuudet ja lataan suoraan lontooksi, jos on asiaa.

Sen sijaan olisi mukava oppia perusjutut kuten tervehdykset ja ruokasanastot, koska paikallisessa supermarketissa ei todellakaan ole käytössä kansainvälisesti suositut kielet. Luulisi, että kun Olutmaisterin kielillä kattaa noin 700-800 miljoonaa ensisijaisesti näitä kieliä puhuvaa maailman kansalaista, niin osaisi jotain sanoa maitopurkin kyljestä, mutta ei. Ruokapakettien kyljestä löytyy yleensä hollanti, ranska, saksa ja ehkä joku muu yhtä turha marginaalikieli. Euroshoppereistahan toki löytyy myös suomenkieliset selitykset, mutta kuka vittu sellaista paskaa nyt söisi? Ei ainakaan laatutietoinen Olutmaisteri.

Mikä Hollannissa on hassua:
- Mielestäni on hassua, että Hollannissa soi jokaisessa naitkluubissa ysäridiskohumppa. Samaan saattaa törmätä myös peruskuppiloissa. Tämähän ei toki ole mikään ihme maassa, joka on tuottanut maailmalle laatumusiikkia kuten 2 Unlimited ja Vengaboys. Alla Hollannin kermaa:





Huippumusiikillisten lahjojen lisäksi ei Hollannista tuohon aikaan ilmeisesti löytynyt kovin lahjakkaita ohjaajia saati sanoittajia. No, kunhan näyttää hyvältä.

Eipä tässä kummempaa tällä kertaa. Nauttikaa viikonlopusta hyvän musiikin tahdissa!

Ei kommentteja: