Google

sunnuntaina, marraskuuta 04, 2007

"Sunnuntai" summaus

Taas yksi viikko takana. Meinasin unohtaa perinteisen sunnuntaiavautumisen, mutta vielähän tässä kerkeää, vaikka teknisesti ollaankin jo maanantaissa.

Viikonloppu sujui mukavasti ja perjantaina olikin keskiarvoa isompi humala, joka luonnollisesti aiheutti normaalia vakavampaa kuivuutta nielun päässä. Puolivahingossa ajauduin molempina iltoina Cambridge nimiseen kuppilaan, joka kyllä onkin oikein mukava kuppila. Hyvän oluen lisäksi paikasta löytyy erinomaiset burgerit.

Seuraavat pari viikkoa Olutmaisteri on Lontoossa harjaannuttamassa olutmarkkinointitaitojaan erinäisissä koulutustapahtumissa, joten mielenkiintoista tarinaa ei välttämättä ole kovin paljoa. Onneksi Olutmaisterilla on aina pari hyvää avautumisaihetta valmiina takataskussa odottamassa. Mistä tulikin mieleeni:

Mikä siinä muuten on, kun ulkomailla ei osata tehdä kassaa. Tarkoitan sellaista supermarketin tai ihan vaan lähiputiikin kassaa, missa ruoat laitetaan liukuhihnalle ja siitä ne sitten kätevästi automaattisen hihnan avulla menevät myyjän avustuksella hintalukijasta läpi ja lopuksi jonkin näköiselle ”pakkausalueelle”, josta ostoksensa maksanut henkilö ne sitten sujauttaa pussukkaan. Skotti ja varmaan muutkin saarelaiset ovat tehneet ihan hyvää duunia kahden ensin mainittujen asioiden kanssa ja ostajan kantilta on jopa ihan kätevää, joskaan ei nopeaa, että rehut punnitaan aina siinä kassalla. Ongelmaksi kuitenkin syntyy tämän niin sanottu ”pakkausalue”. Siihen kun ei mahdu kuin yhden shoppaajan lastit kerrallaan, tai oikeastaan vaan puolet niistä. Tämä siis tarkoittaa sitä, että muut odottelevat automaattisesta hihnasta ja nopeasta hintalukijasta huolimatta kiltisti jonossa, kunnes edellinen ostaja on säkittänyt kaikki ostoksensa ja poistunut. Yleensä ostaja joutuu jo menemään pussittelemaan rojujaan ennen maksua, koska kaikki omatkaan ostokset eivät mahdu pakkausalueelle. Asiaa ei myöskään nopeuta noin kahden litran kokoiset, erittäin heiveröiset muovipussit, joita tarvitsee aina joku kuusi kappaletta perusostosten kuskaamiseen.

Täsmälleen sama ilmiö oli havaittavissa Espanjassa ja Jenkeissä. Ihmiset eivät kai vaan tiedä paremmasta. Espanjalaiset tosin tykkäävät myös jonottamisesta, joten valinta voi myös olla tietoinen. Sen maan jonottamisen määrällä ei voi kuulua EU:hun, ellei suurin osa jonottamisesta ole vapaaehtoista. Hyvä Paco!

Puuh, kylläpäs helpotti kun sai tuonkin taakan pois harteilta. Asia on vaivannut minua jo pidemmän aikaa. Hyvää alkavaa viikkoa kaikille väsyneille lukijoille.

Ei kommentteja: