Google

sunnuntaina, lokakuuta 07, 2007

Kuukauden kokemuksella

Huomenta!

Kello on jotain päälle yhdeksän aamulla ja meikä kirjoittelee jo blogia. Rauhallinen ilta siis eilen; Rugby-matsi ja pari olutta. Illan pettymys oli, että Uusi-Seelanti, ehkä maailman kovin Rugby-joukkue, hävisi Ranskalle. Muuten en paljoa lajista ymmärrä tai edes välitä, mutta kunhan Ranska häviää, niin kaikki on hyvin. Tässä tapauksessa kaikki ei siis ole hyvin. btw. Nyt ymmärrän miksi laji ei Suomessa niitä kovin suurta suosiota; World Rugby Ranking (skrollaa vaan ihan reilusti).

Piti eilen käydä myös viemässä kamera huoltoon ja käydä etsimässä parturi. Päivä oli erittäin hieno, mutta sen sijaan, käytin sen sisällä krapulassa koneen ääressä.

Joo, kuukausi tosiaan takana ja aika on mennyt erittäin nopeasti. Kohta huomaa, että on kevät ja aika kaivaa mun erittäin (epä)luotettava Nykistä ostettu 30 dollarin matkalaukku, vähän jeesusteippiä että saa sen kiinni ja ruveta lyömään kamoja kasaan seuraavaa pestiä varten. Noh, ehkä kuitenkin eletään nykyhetkeä ensin.

Ruokahan täällä on paskaa, kuten kaikki jo tietävät. Vastapainoksi olen yrittänyt vähän urheilla. Se on kuitenkin osoittautunut haasteelliseksi, koska viikolla aika on kortilla ja viikonloppuisin on krapula. Kävin kuitenkin viikko sitten kurkistamassa paikalliselle terveysklubille. Täällähän ei juuri kellaripunttiksia olekaan. Sain mukavan kierroksen ja paikka oli todella hieno kaikkine härveleineen, uima-altaineen, jumppatunteineen jne.. Ainoa vähemmän hieno asia oli 60 punnan kuukausihinta + 30 rekisteröintimaksua. 135 egeä kuukauden sporteista..PUUUH! No, olen kyllä huonomminkin sijoittanut rahoja ja paikka oli aika magee, joten katsotaan josko jossain välissä talven paskat kelit vie Olutmaisterin sisäurheilun pariin. Tällä hetkellä pelailen potkista parin porukan kanssa ja juoksentelen silloin tällöin.

Mitä oluen juontiin tulee, olen alkanut tykkäämään paikallisista vähemmän hiilihapotetuista aleista ja vastaavista herkuista. Tähän kategoriaan kuuluvat ns. Cask Alet, eli suomalaisittain tynnyrialet. Herkku saadaan lasiin "pumppaamalla" hanaa ja parin minuutin tanssin jälkeen se asettuu valmiiksi herkuttelua varten. Ensipuraisu on pohjoisille makuherjoille vähintääkin erikoinen, mutta maku huipentuu loppua kohden ja pohjan häämöttäessä pitääkin jo tilata toinen. Tervetuloa maistelemaan! Suomesta näitä herkkuja löytää hyvin harvoista olutravintoloista ja niissä kun ei "oikeaa olutta", eli Karhua myydä, niin ei sinne suomalainen myöskään mene. Täältä löytyy myös erinomaisia viskikuppiloita, joista ei olutta tai muutakaan roskaa saa. Myös ilmaisia maistiaisia on tarjolla joissakin viskikaupoissa. Tervetuloa maistelemaan!

Harmi, että toi kamera ei skulaa, tai no taitaa sillä kuvia voida ottaa...otanpa sittenkin yhden hassun kuvan.

Katsokaas ystäväiseni, tämä on imuri ja imurin vieressä on sänky. Sängyn alla on likaa, mutta toi VITUN IMURI EI MAHDU SINNE! Ei tullu pisamanaamainsinöörille mieleen, että joku voisi haluta yrittää imuroida myös alle metrin korkuisten tasojen alta. Ei insinöörille myöskään juolahtanut mieleen perusfysiikan lait: tavaroita on sitä raskaampi siirrellä, mitä enemmän ne painaa. Tämä seksikkäänsinisenvärinen putkilo nimittäin painaa varmaan jotain 5-10 kilon välillä. Miksi ihmeessä tuo koko koneisto on pitänyt integroida tohon runkoon?? Kokeileppa ensi kerralla itse ottaa sen imurin letkun lisäksi se koko härveli syliin ja rullaile sen kanssa joka kulmassa edestakaisin. Pitäny oikein renkaat laittaa, ku ei muuten pystyisi ollenkaan liikuttelemaan...jätän imuroimisen seuraaville asukkaille.

Äkkiseltään ei tule mitään erikoisia huomioita mieleen. Lisäilen jos muistan.

Tuli tässä mieleeni, että olin täällä pari vuotta takaperin, ja koska kamerani on toistaiseksi epäkunnossa, leikkaan ja liimaan tähän pari muutaman vuoden takaista kuvaa Skotlannista ja pari räpsyä alkukesältä kun olin haastatteluissa.


Skottilainen taksi


Glasgown ostoskatu


Tori nimeltä Haymarket Edinburghin vanhassa kaupungissa


Ärsyttävä kaveri


Edinburghin linna huonossa kuvassa


Joku Loch (järvi) tossa kulmilla


Edinpurkin kaupunkimaisemaa


Joku räpsy. Edessä vanha kaupunki

Ei kommentteja: