Google

tiistaina, tammikuuta 29, 2008

Juhlia ja yrityskauppoja

Olin viime viikolla viettämässä myöhäisiä joulujuhlia. Päätettiin tiimin kanssa pitää yhteiset kekkerit kaikkien toimittajien kanssa sen sijaan, että huorataan joka helvetin juhlissa pitkin joulukuuta. Täällähän joulu tarkoittaa Suomen vappua: Typeriä hattuja ja niitä ärsyttäviä pieniä paukkushampanjapulloja. Firman virallisissa kekkereissä Joulukuussa oli myös tonttulakkeja. Kuusista tai pukeista ei ollut tietoa.

Olutmaisterihan täytti vuosia tässä kuluneen viikon aikana. Kiitos kiitos! Vietin yhteisiä synttärikekkereitä kollegan kanssa. Kerättiin hyvä porukka duunista ja painettiin 23 henkisen poppoon kanssa Karting radalle. Ajaahan näistä pisamanaamoista ei monikaan osaa. Vielä kun saatais jäätä alle niin tulis hauskaa. Alkukilpailuita jokainen sai ajaa viisi kappaletta ja niistä sai pinnoja sijoituksen mukaan. Parhaat 12 pääsivät loppufinaaleihin. Hienosti järkätty juttu ja vimpan päälle oli kaikki sydeemit ajanottoa ja tulosmonitoreita myöten radalla. Hintaa lystinpidolle tuli 35 puntaa mieheen, eli ei paha lainkaan ajomäärään nähden.

Synttäri-iltaa vietettiin yhdessä baarissa noin 30-40 hengen voimin. Illan kohokohta oli kun yksi piukee paikallinen kunttu tuli tuohtuneena nojailemaan siihen toisen kerroksen kaiteeseen meidän viereen ja näytti hieman itsemurha-aikeiselta. Siihen kollega sitten totesi hiljaa, että "don't jump". Homman huumorihan perustuu siihen, että tämä kaide oli noin 1m korkeudessa alemmasta baaritasosta.

Itsehän repesin kollegan kommenttiin täysin ja kyseinen neitokainen ei tästä tykännyt lainkaan. Kuuntelin siinä sitten hetken aikaa Skottilaista avautumista naureskellen. Hetkeä myöhemmin päästiin itse kohokohtaan, kun samainen kunttu otti cat-fightia ystävänsä kanssa pihalla kovaan ääneen. Hieman tukevamman oloinen kaveri koitti kovasti vakuutella neitokaiselle olevansa hänen ystävä ja ihmetteli suuresti miksi häneen yritetään käydä kiinni. Tarinassa on opetus: Älä käy kiinni kookkaampiin ystäviisi, etenkään kännissä. Tilanne nimittäin päättyi kun tämä kookkaampi ystävä kumosi mimmin noin metrin korkuisen aidan yli suoraan ajoradalle sen näköisellä judoliikkeellä, että Olutmaisteriakin alkoi pelottaa siinä määrin, että vetäydyimme hieman syvemmälle kulman taakse, josta olimme tilannetta hihitellen seurailleet, sen sijaan, että olisimme menneet väliin auttamaan. Lopuksi baarin henkilökunta hoiti herrasmiehen tehtävän, jota itse olimme vältelleet. Hassu paikka tää Edinburrkki ja helvetin vahvoja nuo Skottimimmit, etenkin suuremmat.

Olikin sitten sellainen hedari aamulla, ettei heti tule mieleen vastaavaa lähimenneisyydestä, vaikka aika usein venähtää viikonloppuillat pitkäksi. Ei kuitenkaan mitään, mitä muutama tabletti, Berocca ja krapulapöperö ei parantaisi. Maanantaina kävin Lontoossa ja jälleen kerran palaverin pituus puolittui kun kone oli 3 tuntia myöhässä Heathrown sumun takia. On se nyt saatana kun ei osata kenttää rakentaa silleen, että ei jokaisen koneeseen lentäneen kärpäsen takia tartte perua puolia lentoja ja myöhäistää loppuja. Kavereilla tulee leijaa taivaalta 1300 kappaletta päivässä ja pojilla on maailman kiireisimmällä lentokentällä kokonaista kaksi vitun kiitorataa. Nopea matemaattinen toimitus kertoo meille, että jos koneita tulisi alas tasaisesti ympäri vuorokauden, räpsyjen väli olisi 66 sekuntia (tuplat per kiitorata). Kohtalaista haipakkaa siis, ja faktahan on, että ne koneet eivät tule sieltä tasaisesti. Ilmeisesti Frikles ei osaa joko matematiikkaa tai kiitoratojen rakentamista.

Mennäänpäs hetkeksi tällä blogilla harvemmin tavattaviin vakavempiin asioihin. Maailman olutmarkkinoilla tapahtuu! Eikä välttämättä Olutmaisterin kannalta parhaita asioita. Viime viikolla nimittäin "varmistui", että Heineken ja Carlsberg ostavat Olutmaisterin työnantajan. Olutmaisterin silmissähän viliseen luonnollisesti vain maailman kartta täynnä Heinekenin logoja, mikä ei muuten ole lainkaan pöllömpi olut. Asia ei kuitenkaan ole näin yksinkertainen. Olutmaisteriohjelma on nimittäin pääkonttorivetoinen ohjelma ja kun kauppa toteutuu, ei pääkonttorille ole enää tarvetta. Näin ollen ohjelma joko siirtyy Heinekenille tai Carlsbergille, tai lopetetaan kokonaan. Tässä vaiheessa kaikki on tietenkin vain spekulointia, mutta voi olla, että käyntitiheys Monster.comissa kasvaa tässä lähikuukausina :) Mobiilia työnhaun ammattilaistahan ei tällaiset asiat hetkauta suuntaan eikä toiseen, vituttaa vaan jo valmiiksi tämä seuraavan muutaman kuukauden venailu, ennen kuin kukaan tietää mitään varmasti.

En muista olenko jo asiasta maininnut enkä jaksa katsoa vanhoja viestejä, mutta olen siis jäämässä tänne Edinbroohon myös seuraavaksi ½ vuodeksi puuhastelemaan oluen internet-kaupan pariin. Katsotaan sitten mitä jatko tuo tullessaan. Kööpenhamina vai Amsterdam...valinta lienee aika helppo (täytynee kuitenkin ensin saada hallitus puoltamaan päätöstä, mikä tämän päiväisiin Skype-neuvotteluihin nojaten saattaakin olla pikkuisen odotettua kinkkisempi tehtävä)!

Palataas sitten taas vähän arkisempiin ja mukavampiin asioihin. Olin tänään ensimmäisessä virallisessa Profile tasting sessiossa. Niitä järjestetään oluen laadun testaamiseksi ja näin taataan, että vialliset erät huomataan ajoissa. Hajujen ja makujen perusteella voidaan aika tarkasti kertoa, mistä syyt todennäköisesti johtuvat. Mielestäni kaikki oluet olivat mainioita, luonnollisesti. Helvetin vaikeaa hommaa tosin. Kasvaa kyllä respekti maistajia kohtaan.


Birthday boys!

Lisäilen karting kuvia jossain vaiheessa, jos saan niitä joltain. Näillä eteenpäin!

Ei kommentteja: